Ποιοι είμαστε

H εταιρία Autopsis ιδρύθηκε το 2015 στη Θεσσαλονίκη από μια ομάδα νέων δημιουργικών ανθρώπων που συνδυάζουν τις επιστημονικές γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρία στο κλάδο ασφάλισης οχημάτων. Η Autopsis παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πραγματογνωμόνων και συμβούλων μηχανικών που καλύπτουν όλο το φάσμα του κλάδου οχημάτων.

Το όραμα και η συνέπεια σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση των ανθρώπων της Autopsis διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στόχος είναι η εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διευκόλυνση στη διαδικασία διακανονισμού των ασφαλιστικών εταιριών - συνεργατών που θα επιφέρει μεταξύ άλλων και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

H Autopsis αναλαμβάνει  υποθέσεις εκτίμησης και διακανονισμού ζημιών καθώς και υποθέσεις έρευνας και ανάλυσης συνθηκών τροχαίων ατυχημάτων, στις οποίες υπάρχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση. Διεξάγει προασφαλιστικές επιθεωρήσεις οχημάτων και διερευνώνται περιπτώσεις κλοπής. Όλες οι καταρτιζόμενες τεχνικές εκθέσεις δύναται να υποστηριχθούν ενώπιον δικαστηρίου. Επιπλέον, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης, λαμβάνονται αντίγραφα Δελτίων Τροχαίας και Ποινικών Δικογραφιών. 

Ιδρυτής

Ο Κώστας Κυριαζίδης, ιδρυτής της εταιρείας Autopsis, είναι πτυχιούχος Μηχανικός Οχημάτων, απόφοιτος του αντίστοιχου τμήματος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ορκωτός πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, γνώστης αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, με πρακτική εμπειρία στο αντικείμενο των οχημάτων. Ως πραγματογνώμονας στα πλαίσια της αναβάθμισης του γνωστικού αντικειμένου, έχει παρακολουθήσει τα πέντε επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν από το Σύλλογο Πραγματογνωμόνων Βορείου Ελλάδας κατά τα έτη 2009 – 2012.

Ως μέλος της EVU μετά από σχετική εκπαίδευση από καταρτισμένους επιστήμονες του χώρου, εξειδικεύεται σε πιστοποιημένες μεθόδους υπολογιστικής ανάλυσης τροχαίων ατυχημάτων και προσδιορισμού των εκάστοτε συνθηκών. Η εκπαίδευση είναι διαρκής και προσαρμόζεται στις σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης συνθηκών ατυχήματος, αλλά και σε επιμέρους εξειδικευμένες θεματολογίες στον τομέα της αυτοκίνησης. Επιπλέον έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση δεδομένων με άρθρα γραμμένα από ειδικούς, βιβλιογραφία και λογισμικό που αφορούν το τροχαίο ατύχημα. Το σημαντικότερο εργαλείο που παρέχεται στη μέλη της EVU σε συνεργασία με τη DEKRA, είναι μια δεύτερη βάση δεδομένων με στοιχεία πραγματικών δοκιμών σύγκρουσης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επαλήθευσης των αναλυτικών υπολογισμών, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα από μετρήσεις σε εργαστηριακές συγκρούσεις.

Τι είναι η EVUΗ EVU είναι η Εταιρεία Έρευνας και Ανάλυσης Τροχαίων ατυχημάτων. Είναι μια πιστοποιημένη πανευρωπαϊκή εταιρεία με έδρα στην Αυστρία και υποκατάστημα στην Ελλάδα, που ασχολείται με την επιστημονική ανάλυση των συνθηκών τροχαίων ατυχημάτων. Στόχοι της εταιρείας είναι η βελτίωση των βασικών αρχών και της μεθοδολογίας στην ανάλυση ατυχήματος, η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των ειδικών του χώρου σε όλη την Ευρώπη, όπως και η πραγματοποίηση σχετικών ερευνητικών εργασιών .